Izarrak eta haitzak - Aretxabaleta, Karlos; Madariaga Abaitua, Juan Ramon; Gonzalez Lertxundi, Ioritz (Bilbo : Sua Edizioak, 2024)
Euskal Herriko hogei alpinista eta mendizaleren pasarteak bildu ditu idazleak, mendi literatura eta narrazioa uztartuz. Edurne Pasaban, Juanjo San Sebastian, Pou anaiak, Alex Txikon, Ohiana Azkorbebeitia, Mikel Zabalza, Alberto Iñurrategi, Ekaitz Maiz, Imanol Amundarain, Irati Anda, Iker Arroitajauregi, Iñigo Basterra... horiekin guztiekin solasaldietan ibili da. Eurekin batera joango gara oroitzapenen bidezidorretatik, oso urruneko herrialdeetatik eta inguru hurbiletatik ere. Hitzaurrea Juanra Madariagaren eskutik datorkigu; azken hitza, berriz, Ioritz Gonzalez Lertxundik jarri du. Izarren eta haitzen arteko bidaia da liburua.
Keywords: Helduentzako Literatura