Bertoldo eta Bertoldino - Croce, Guilio Cesare (1550-1609); Treku, Jose Ignacio; Mendiguren Bereziartu, Xabier (1945-2023); Irakasleen Elkartea (Donostia : Elkar, 1986)
Erdi Aroan zehar, Italiako herriak ahoz-aho erabili eta banatutako esamesa, ipuin, atsotitz eta zirtoak bilduz, Crocek Bertoldo izeneko pertsonaian mamitu zuen herri-jakituria eta satira guzti hori. Ondoren, kontraispilu gisa, aitaren zorrozkeriaren parean semearen inozokeriez ematen dio segida obrari. Edonork atsegin handiz irakurriko duen liburua.
Bertoldo e Bertoldino.
Keywords: Helduentzako Literatura