Bertoldo eta Bertoldino / Giulio Cesare Croce ; itzulpena, Xabier Mendiguren ; marrazkiak, Jose Ignacio Treku - Croce, Guilio Cesare (1550-1609) (Itzul saila (Elkar), 1986)
Erdi Aroan zehar, Italiako herriak ahoz-aho erabili eta banatutako esamesa, ipuin, atsotitz eta zirtoak bilduz, Crocek Bertoldo izeneko pertsonaian mamitu zuen herri-jakituria eta satira guzti hori. Ondoren, kontraispilu gisa, aitaren zorrozkeriaren parean semearen inozokeriez ematen dio segida obrari. Edonork atsegin handiz irakurriko duen liburua.