Borrokaren gorrian - Iriarte, Joxe (Tafalla : Txalaparta, 1999)
Euskal Herriaren aldeko borrokaren kolore guztiak agertzen dira liburu honetan, baina gorria da nagusi. Borroka hau ederra bezain gogorra, gorria, baita. Halaber, gorria da langileriaren kolorea. Eta aberriaren askatasuna eta langileriarena, biak uztartuz, borrokaren gorrian egindako bidea islatzen du Bikilak orrialdeotan. Bikilarena ez ezik, ordea, Euskal Herriaren borrokaren eta erabateko militantzia baten lekukotasuna da hau. Garaian garaiko eztabaidak, buruhausteak, sarekadak, erailketak, pintaketak eta gainontzekoak dira nagusi. Borroka baten lekukotasun gordina. Hein handi batean, gainera, eleberri gisara ere irakur daitekeena.
Liburu honek Nafarroako Gorbenuko eta Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jado du
Keywords: Helduentzako Literatura