Munduaren itzulia 80 egunean - Coblence, Jean-Michel; Locard, Younn; Verne, Jules (1828-1905); Jaka, Aiora; Montorio, Bego; Iribarnegaray, Pedro (Salamanba : Cartem comics, 2024)
Londres hiri zalapartatsu eta kosmopolitan, 1872ko urriaren 2ko data ahaztezinean, Phileas Fogg dirudun eta ausarta zentzuaren legeak desafiatzen dituen erronka baten aurrean dago: munduari bira ematea 80 egunetan! Nahiz eta askok zalantzan jarri bere ahalbideak, zaldun ausart honek ez du une batez ere zalantzan jartzen bere erabakimenean, eta bere fortuna guztia abentura ausart honetan apustu egitera ere iristen da. Bere morroi frantses leial eta ausartarekin batera, Passepartout, Fogg denboraren igarotze gupidagabearen aurkako lasterketa zirraragarri batean murgiltzen da, patu exotikoak esploratuz eta hamaika erronkari aurre eginez globo terrakeoaren inguruan egiten duen bidaia sinestezinaren etapa bakoitzean. Menturazale ausartak oztopo guztiak gainditu eta bere apustu arriskutsua bete ahal izango du ezarritako denbora-tarte estuan? Mundu osoa odisea zirraragarri honen amaieraren zain dago, ikusminez...
Le tour du Monde en 80 Jours
Keywords: Abenturak; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura