Ikerkuntza sozialaren estiloak : [epistemologia, anarkia zerbait eta soziosofia pixka bat] / José Ángel Bergua Amores , [itzultzailea, Maialen Berasategi (Bidera Zerbitzuak)] - Bergua Amores, José Ángel (Unibertsitateko eskuliburuak (EHU), 2018)
Ordena soziala politikaren bidez egiten da (profesionalek lagunduta), eta zientziaren bidez pentsatzen da (ikerkuntzak lagunduta). Gizartea aldatuz joan da, ekiteko eta gogoeta egiteko baliabideak ere aldatu egin direlako. Ikerkuntza sozialean, zehazki, teknika kuantitatiboen enfasia baztertu eta teknika kualitatiboak erabiltzen hasi dira, teknika parte-hartzaile eta esku-hartzaileetara iritsi arte. Zer soziala eraikitzeko modu heteronomo eta hierarkiko bat adierazten dute teknika horiek, baina bada modu autonomo eta anarkiko bat ere, eliterik gabea. Urrunago, soziosofia dago, zer sozialera hurbiltzeko modu jakin bat, kontuan hartzen dituena edertasuna, magia eta abar.