Egungo aroa II : 1919-1936 - Barañano, Kosme de; Gonzalez de Durana, Javier; Moya, Adelina; Erauskin, Jose Ignazio; Koch, Sigfrido (1908-1973) (Donostia : Kriselu, 1992)
Liburuki honetan aztertzen den Euskal Artearen guen historikoak 1936ko Gerla Zibilean aurkitzen du bere amaiera. 1919 urteak berrik Euskal Herriko Arte Modernoaren garapena suposatzen du. 1919ko urtean Nazioarteko lehen erakusketa ospatzen da Bilboko hirian. Erakusketa honek bere biziko babesa eskeiniko dio euskal artegintzari eta inoiz bada hemendik aurrera gorputz hartuko du euska Arte propio baten joerak. Urte hauetan, egokitzen da, halaber, belaunaldi batetik besterako pasagunea, eta orain lortuko dute beren arrakastarik handiena Zuloaga, Baroja, Arrue, Tellaeche, Maeztu eta Zubiaurretarrak besteren artean.
Bibliografia: 85. or.
1992/07/16
Keywords: Euskal artea -- Historia; Monografiak; EIMAk onetsitako materialak