Bullying : ikasleen artean beldurraraztea eta tratu txarra ematea - Avilés Martínez, José María; Euskadiko Irakaskuntzaren Langileen Sindikatua ([S.l.] : STEE-EILAS, 2003)
Jose Mª Aviés psikologoa da eta eskola orientatzailea izateaz gain, Gaztela eta Leongo STE sindikatuko Lan Osasun arloko arduraduna da. Denbora luze eta ahalegin handia jarri du ikasleen artean gertatzen diren jazarpen egoerak (Bullying) aztertzen, aurten aurkeztutako doktorego tesia burutu arte.Pasa den ikasturtean gure artean eman zituen hitzaldiek gaiarekiko interesa sortu zuten eta horrek bultzatu gaitu material hau ikastetxe eta interesa edo zerikusia duten kolektibo zein profesionalen eskura jartzera. Bertan arazoaren definizioa, eragileak eta ondorioak azaltzeaz gain, ikastetxearen diagnosia egiteko baliagarria den Jose Mª Avilesek prestatutako tresna (PRECONCIME izenekoa, ikasle, irakasle eta gurasoentzako galdetegiak dituena), ikastetxe mailako plangintza egiteko gida eta esku hartzeko modua ere aurkituko dituzue, Anatol Pikasek sortutako metodoaren laburpena hain zuzen.
Bibliografia: 57.-58. or.
Badu, gainera, bere atari eta or. propioekin, testu bera behekoz gain gaztelaniaz.
Keywords: Eskola-jazarpena; Monografiak; Baliabide digitalak