Zesarren oparia - Goscinny (1926-1977); Uderzo, Albert (1927-2020); Azurmendi, Joxemari (1953-) (Barcelona : Grijalbo-Dargaud, 1989)
Romeomontescus legionario mozkortia, 20 urtez legionario izan eta gero, bere honesta missio lortzekotan dago. Baina Julio Zesar iraindu eta honek opari "pozoitu" bat emango dio: Asterixen herrixka. Bere herrixkarainoko bidean dagoela, Ortopedixen ostatuan geratu eta ardoren truke emango du herrixkaren jabetza.
La Cadeau de César
Keywords: Abenturak; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura