Zesarren oparia / gidoaia, Goscinny ; marrazkiak, Uderzo ; [itzulpena, Joxemari Azurmendi] - Goscinny (1926-1977) (Asterixen abenturak (Grijalbo-Dargaud), 1989)
Romeomontescus legionario mozkortia, 20 urtez legionario izan eta gero, bere honesta missio lortzekotan dago. Baina Julio Zesar iraindu eta honek opari "pozoitu" bat emango dio: Asterixen herrixka. Bere herrixkarainoko bidean dagoela, Ortopedixen ostatuan geratu eta ardoren truke emango du herrixkaren jabetza.