Ostegun izan zen gizona / Gilbert Keith Chesterton ; itzultzailea, Juan Garzia Garmendia - Chesterton, Gilbert Keith (1874-1936) (Literatura Unibertsala (Ibaizabal), 1997)
"Ostegun izan zen gizonak" bat egiten ditu genero poliziakoaren intriga, abentura-eleberriaren erritmoa, literatura fantastikoaren amets-giroa, komikotasun zorao, gogoeta kosmiko larria eta beste hainbat elementu sinboliko eta filosofiko.