Zazpi demonioen bidaia - Mujica Lainez, Manuel (1910-1984); Esnaola Garmendia, Joxe Migel (1934-); EIZIE; Euskadi. Kultura Saila (Euba : Ibaizabal, 1998)
Deabrua haserre dago bekatu nagusiak irudikatzen dituzten zazpi demonioekin eta Lurrera bidaliko ditu Infernuan zabartzen duten misioa bete dezaten. Ez da erraza izango, noski, zazpi demonioen lana Lurrean, ze moldatuko baita Deabru Nagusia bakoitzari bere idiosinkrasiarekin zerikusirik ez daukan eginkizuna egoki dakion. Baina guztien gainetik, Mugca Lainezen luma zorrotza ageri da, giza grinen benetako akelarrea ondo baino hobeto margotzen duela.El
El viaje de los siete demonios.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak