Zazpi demonioen bidaia / Manuel Mujica Lainez ; itzultzailea, Joxe Migel Esnaola - Mujica Lainez, Manuel (1910-1984) (Literatura Unibertsala (Ibaizabal), 1998)
Deabrua haserre dago bekatu nagusiak irudikatzen dituzten zazpi demonioekin eta Lurrera bidaliko ditu Infernuan zabartzen duten misioa bete dezaten. Ez da erraza izango, noski, zazpi demonioen lana Lurrean, ze moldatuko baita Deabru Nagusia bakoitzari bere idiosinkrasiarekin zerikusirik ez daukan eginkizuna egoki dakion. Baina guztien gainetik, Mugca Lainezen luma zorrotza ageri da, giza grinen benetako akelarrea ondo baino hobeto margotzen duela.El