Igarkizunak / Xabier Etxaniz ; marrazkiak Jesús Lucas - Etxaniz Erle, Xabier (Sor saila (Elkar), 1986)
"Igarkizunak" bostehun igarkizunez osatutako liburua duzu hau. Egileak iturri askotatik jaso ditu igarkizun hauek, liburure atzekaldeko bibliografian ikus daitekeenez. Baina zer da igarkizun bat? "igarkizun bakoitza misterio txiki bat da, guk geure jakituriaz, irudimenaz eta adimenaz azaldu, deszifratu, behar dugun misterioa". Liburu hau egiterakoan ilustrazioari garrantzi handia eman zaio. Hau ez bait da irakurtzeko bakarrik egindako liburu bat, baita begiak goxatuz ikusteko ere. Jesus Lucasen esku trebeari esker bizi-bizirik dagoela dirudi liburu honek.