Saio politiko eta ekonomiko hautatuak - Hume, David (1711-1776); Álvarez García, Santiago; Iñurrieta, Iñaki; Antxustegi Igartua, Esteban; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua (Bilbao : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2017)
Gobernu guztietan izaten da barne-lehia, agerikoa edo sekretua, autoritatearen eta askatasunaren artean, eta ez bata ez bestea ez dira inoiz erabat nagusitzen lehia horretan. Askatasunaren sakrifizio handia egin behar da nahitaez gobernu orotan, baina autoritatea ere, askatasuna mugatu arren, inoiz ezin da izan -edo, beharbada, ezein konstituziotan ez luke izan behar- erabatekoa eta kontrolaezina ("Gobernuaren jatorriaz" saioan).
Bibliografía: LXIII-LXIV or
The philosophical works of David Hume
Keywords: Zientzia politikoa; Ekonomia politikoa; Monografiak