Juan de Zubileta : abentura itzela / [gidoia, Goio Bañales ; marrazkiak eta errotulazioa, Jon Mikel Bañales ; itzulpena, Idoia Barceló Cuñado] - Bañales, Gregorio (Barakaldoko Udala ; Bizkaiko Foru Aldundia, 2023)
Juan de Zubileta, Magallanesekin eta Elkanorekin Espezien Uharteetara nabigatzera atera zen, bide berriak aurkitzen. Esan liteke ere patuak munduari lehen bira emateko aukeratu zituen pribilegiatu gutxietako bat izan zela. Duela 500 urte Elkanoren mundu-itzulian parte hartu zuen Juan Zubileta Barakaldoko seme ospetsuak badu komikia. Barakaldoko Udalak argitaratu du "Juan de Zubileta. Abentura itzela" Bizkaiko Foru Aldundiarekin batera eta Bilboko Portuaren laguntzarekin, Elkanorekin batera egin zen balentriaren urteurrena bukatzerakoan barakaldarren historia berreskuratu eta zabaltzeko.