Uxío eta lagunak - Romero, Martín; Montorio, Bego (Bilbo : Astiberri, 2023)
"Uxío eta lagunak" haurrentzako komiki zoragarria da, bikain marraztutakoa, maitasunez eta ilustrazio klasikorako begirunez josia. Irudimenez eta pertsonaia maitagarriez beteriko lan honek uztartu egiten ditu komikigintza eta errealismo magikoa: oilo erraldoiak, brokoli-arbolak edo itsasontzi pirata hegalariak. Begira, Uxio eta lagunak dira! Abentura asko bizi izan dituzte elkarrekin azken garaian, eta haien oroimena gordetzeko, guztien argazkia atera dute. Ametsezko gazteluetara egindako bisitak, zorriekin sinatutako bake-akordioak, landetxean pasatutako egunak, espioitza lanak... Gure lagunek ez dute inoiz ahaztuko elkarrekin bizi izandakoa. Zabaldu liburua eta zoaz Uxio eta lagunengana!
6 urtetik aurrera (urdina)
Uxío e amigos
Keywords: Umorea; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura