Gatikako baserriak = Caseríos de Gatika / [egilea, Labayru Fundazioa ; artxibo-lana, Ziortza Artabe ; elkarrizketak eta grabazioak, Akaitze Kamiruaga ; informazioaren sailkapena, Itziar Rotaetxe , testuak eta argazkiak, Akaitze Kamiruaga] - Artabe, Ziortza; Kamiruaga, Akaitze; Rotaetxe, Itziar (Izena eta izana (Labayru Fundazioa), 2018)
Labayru Fundazioak Gatikako baserrien ganeko beharra egin dau. Liburutxuan herriko baserrien zerrenda auzoz auzo batu dau, etxe bakotxaren berezitasunak, izenaren lehenengo aitamenak agirietan eta historia apur bat azalduz.