Azken galdera amari / [testua] Manex Beristain Agirre ; [ilustrazioak] Mirari Sagarzazu Sacristan ; [aholkulari literarioa, Uxue Alberdi Estibaritz] - Beristain Agirre, Manex (Denonartean, 2023)
Orain dela 6 urte, bikotearen heriotzak, nire bizitzako zimentu guztiak erauntsi zituen. Dolu prozesuari esker, bizitza berri bat eraikitzen hasi nintzen. Eta ipuin hau, heriotzaren oihala kentzeaz aparte, bizitzari heltzeko saiakera bat dela esango nuke. Ama galdu duen haur baten erresilentziaren aldarria, zinez. Benetako gertaeran oinarritutako ipuina da "Azken galdera amari". Ekain eta bere amaren arteko maitasun istorio gordina bezain xamurra. Heriotza eta doluaren inguruan, kontzientzia lanketa bat egitea du helburu ipuinak, eta bide batez, berauek lantzeko baliabideak eskaintzea.