Bizkaiko ikasleen kirol ohiturak 2017 - Monteagudo, Maria Jesús; Ahedo, Ruth; Makua, Amaia; Doistua, Joseba; Bizkaia. Foru Aldundia. Euskara, Kultura eta Kirol Saila ([Bilbo] : Bizkaiko Foru Aldundia, 2017)
Azterlan honekin, kirol jardueraren egoera eta eskola ikasleen aisialdian duen garrantzia ezagutzea nahi da. Horregatik, lagungarria da erakundeek gaur egun lanerako daukaten agertokia ezagutu eta horretan sakondu dezaten. Horixe da, hain justu ere, azterlan honen helburua.Bizkaiko Foru Aldundiko Euskara, Kultura eta Kirol Saileko Kirol Zerbitzuak bultzatuta, Bizkaiko eskola ikasleen eskolaz kanpoko kirol ohiturak ezagutzea du xede, bai kirol antolatuari, bai antolatu gabekoari (librea edo espontaneoa ere deitzen dena) dagokienez. Aipatutako helburua bat dator erabat Bizkaiko Lurralde Historikoko eskola ikasleen artean kirol eskaintza sustatu, erraztu, antolatu eta arautzeko foru erakundeak duen misioarekin, modu horretan, kirol ohitura sortzeko, ikasleen artean kirola egiteko aukera desberdinak asetzeko eta hezkuntza garapena osatzeko. Misio hori betetzeko oinarritzat hartuko da Bizkaiko Eskola Kirolaren errealitatea ez ezik lurraldeko ikasleek haien kontura, hau da, kirol egitura edo erakundeetatik kanpo egiten duten kirol ohiturak ere bikain ezagutzea.Are gehiago, Bizkaiko Foru Aldundiak lurraldeko eskola ikasleen artean kirola egitea orokortu nahi izateak kirolik egiten ez duten ikasleen ehunekoa argitzea ere ekarriko du.
Keywords: Kirol ohiturak -- Bizkaia; Monografiak; Baliabide digitalak