Korrontzi20 - Korrontzi; Barandiaran, Agus (Donostia : Elkar, 2023)
Zorioneko gaude! 2024 Korrontzik 20 urte egingo ditu. Hori dela eta, ezustez beteriko disko berri bat grabatu du, taldearen 12garrena: KORRONTZI 20. Goi asmoko proiektua da, kantu zahar eta berriak biltzen dituena. Oraingoan Korrontzik Luis Peixoto ekoizle portugaldarraren laguntza izan du. Guztira, 20 pieza dira eta beste hainbeste kolaboratzaile. Kolaboratzaile horien artean, Phil Cunningham (Eskozia), Michael McGoldrick (UK), Luar Na Lubre (Galizia) eta Iñigo Etxe ETS, Mikel Urdangarin, Gozategi (EH)... Eta, arestian esan bezala, ezusteak ere badira. Diskoarekin batera, Korrontziren ibilbide oparoa islatzen duen liburu zaindu bat. Zorionak Korrontzi!
Edukia CD1: Oilarrak oiloari / Bihotx (kantu berria!). Ederregia zelako / Iñigo Etxezarreta (ETS). Basauti / Hevia (kantu berria!). Maltzeta / Tapia eta Leturia. Akelarre / Jesús Cifuentes (Celtas Cortos). Soinujolearen olerkia / Erramun Martirikorena. Joxek andreari / Itziar Ituño. Arkupeko dantza / Phil Cunningham. Akerrak adarrak okerrak / Gontzal Mendibil. Laja badoa! / Ana Alcaide. Emaiogu bostekoa / Pirritx eta Porrotx. Bizi duguna / Eliseo Parra.
Keywords: Trikitixa; Herri musika -- Euskal Herria; Audioak