Jerusalem : Xalimen hiria = Jerusalén : la ciudad de Shalim - Rodríguez, Fito; Bornaetxea, Adolfo ([S.l] : Adhara, 2023)
Jerusalem leku fisikoa da, baina sinbolo bat ere bada, eta, haren bikoiztasunean, desadostasuna azalerazteko eta zentzu partekatua aurkitzeko aukera ere izan daiteke. Testu honek hitza eman nahi dio literatura-proposamen bati, non arrazoiaren eta sentimenduaren bidez, Palestinaren eta Israelen inguruko istorio txikiak dramatikoki kontatzeko bidexkak egon, badauden. Arkeologiatik gerrara, moralaren mugetatik gure portaera kolektiboen zentzugabekeriaraino doan kontakizuna da hauxe, beraz. Politikaz harago, literatura ere "askapenerako" tresna eraginkorra izan daitekeelakoan.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Arabiarren eta israeldarren arteko gatazka; Jerusalem -- Historia; Palestina; Saiakerak