Santa Kruz apaiza / Nikolas Ormaetxea "Orixe" ; hitzaurrea, Karmelo Landa ; aurkezpena, Xabier Monasterio ; irudiak, Jon Salinas - Orixe (1888-1961) (Laburki (Testu Zaharrak), 2023)
Karlistaldian kokatutako kronika. Apaiz gerrillariaren ibilerak. Jaungoikoa, foruak eta Euskal Herria helburu. Gure historiaren testigantza bizia.