RUR : robot lantegia - Capek, Karel (1890-1938); Pérez Iglesias, Juan Ignacio; Monasterio, Xabier; Araluzea, Izaskun ([Bilbo] : Xabier Monasterio, 2023)
Zientzia-fikziozko lehen antzezlana. Robot hitza obra honetarako asmatu zen. Gizakien eta roboten arteko harreman gatazkatsuak. Ehun urte geroago gaurkotasuna galdu ez duen distopia
RUR (Rossumovi Univerzální Roboti)
Keywords: Helduentzako Literatura; Antzerkia