Euskal literatura - Erzibengoa, Joxe; Ezkiaga, Patxi (1943-2018) (Bilbao : Mensajero, 1977)
Euskal literaturaz hiru liburu argitara eman dituzte J. Erzibengoak eta P. Ezkiagak, orain arte, Kimu sailean. Aho-literaturaz eta XVI. eta XVII. mendeetakoaz zen lehen alea. Bigarrena, berriz, XVIIIgarren mendekoaz. Bi liburutan zatitu dugu XIX. mendekoa. 1780garrenetik 1850ra artekoa biltzen da lehenengoan. 1850garrenetik 1850ra artekoa jasotzen da bigarren honetan. Hau duzu XIXgarren mendekoaz bigarren liburua. Aurreko liburuen gisa, hau ere gaztetxoentzat taxuturik da, euskara samur eta zehatzean, gaztetxoen izaerari eta ulermenari dagokionez idatzia.
t. I . S. XVI-XVII -- t. II . S. XVIII -- t. III-1 . S. XIX, -- t. III-2 . S. XIX
Keywords: Euskal literatura -- Historia eta kritika; Monografiak; Biografiak