Ezin ezetz esan / Mariasun Landa ; ilustratzailea, Andrea Prosper Morán - Landa, Mariasun (Auskalo (Erein), 2023)
Herri txiki eta berezi honetan, inoiz ezagutu ez den fenomeno bat gertatu zen: EZ hitza erabat desagertu zen jendearen aho eta bihotzetatik... Ez zuten EZ bezalako hitzik ezagutzen, ezta horren beharrik sentitu ere. Zer gertatuko litzateke ezetz esaterik izango ez bagenu? Hori jazo zaio herri batera hurbiltzen den bidaiari arrotzari. Han ez dago problemarik, dena ondo doa baietz eta baietz erantzunez... Baina zer gertatzen da gizon arrotzak ezetz esateko beste modu bat asmatzen duenean? Orduan hasten dira komeriak eta abenturak!