Angiozar 1936, gerrateko kontuak : 1936ko kolpe militarrak eragindako gerratean, Angiozarreko gertaeretara gerturaketa bat - Arenaza Agirre, Iñaki; Beristain Madariaga, Aiora; Intxorta 1937 Kultur Elkartea; Gogora; Bergara. Udala; Elgeta. Udala ([Bergara] : Intxorta 1937 KE, 2023)
Liburuak 1936ko kolpe militarrak eragindako gerratean Angiozarreko gertaeretara gerturatzen gaitu. Alde batetik Angiozarreko borrokaldiak hobeto ezagutzen laguntzen duen liburua da baina batez ere, 7 hilabetez angiozartarrek bizi izan zuten garai ilun horretara bidaia bat da...gerra, heriotza, bonbardaketak, errepresioa, erailketak eta terrorea nagusitu ziren garai horretara. Gerra bizi, gerraren ondorioz hil edo gerran parte hartu eta erailak edo errepresialiatuak izan ziren angiozartarrak dira liburu honetako protagonista, eta hauen senideek kontaturiko pasarte eta istorioek osatzen dute liburu hau.
Bibliografia eta iturriak: 187. or.
Laguntzaileak: Gogora, Angiozar Bailarako Batzarra, Bergarako Udala, Elgetako Udala
Keywords: Angiozar (Bergara, auzoa) -- Historia -- 36ko Gerra -- Kontakizun pertsonalak; Monografiak