Begiak zeruan / ilustrazioak, Patricia Pérez ; testua, Julio Santos ; [itzulpena, Antton Olano : testu-zuzenketa, Miel A. Elustondo] - Santos, Julio (Txano eta Oscar anaien abenturak (Xarpa Books), 2022)
Kaixo! Txano dut izena, eta anaia biki bat dut: Oscar. Badakizu zer den Defentsa Planetarioa? Inoiz entzun duzu horrelakorik? Bada, espazio-ontzien eskuadroi batean pentsatzen ari bazara, oker zaude. Arriskutsuak izan daitezkeen asteroideek Lurraren kontra talka egitea saihesten laguntzeko programa bat da Defentsa Planetarioa. Izan ere, ez dugu nahi dinosauroei gertatutakoa guri gertatzerik, ezta? Abentura honetan, hain zuzen, horretan aritu gara: defentsa planetarioko proiektu batean laguntzen. Eta horretan ari ginela, kometa arriskutsu bat aurkitu ez dugu ba! Hori harrigarria iruditzen bazaizu, zaude pixka bat: kometa desbideratzeko laguntza eske norengana jo behar izan dugun ikusten duzunean, zur eta lur geratuko zara! Zu ere Lurra salbatzera etortzeko prest? [GJH 2 : Goserik ez]