Bihotz-begietan eta gainerako olerkiak (euskara batura hurbilduak) / Jose Maria Agirre Egaña ; paratzailea, Karlos Otegi Lakuntza - Lizardi, Xabier (1896-1933) (Euskaltzainak (Euskaltzaindia), 2023)
Lizardiren olerki guztiak euskara batuan jarri dira, edo, zehatzago esanik, ahalik eta gehien idatzizko euskara batuaren eredura hurbildu. Egokitzapen honen helburu funtsezkoenetariko bat, behinena segur aski, hau da: euskara batuan ohitu eta trebatu den irakurleari Lizardiren olerkiak bertsio gertuagoan, gaurkotuagoan, eskaintzea; ezohiko edo arrotz samar gerta dakiokeen idazkera moldatuz, poemetan murgiltzeko hizkuntzaren aldetiko trabak leuntzea.