Subversion X : euskaraz kontatua - Lizarralde Lizarralde, Ander; Hermosilla, Gotzon ([S.l.] : Hijos de Perra Humanos, 2023)
Musikalki, Bizkaiko Ezkerraldeko kaleak punk rockari eta, oro har, rock´n´´rollaren alderik gordin eta basatienari loturik egon dira beti, edo, zehatzagoak izanda, 1970eko hamarkadaren amaieratik. Berrogei urte luze iraun duen istorio honetan, Subversion X-k badu leku garrantzitsua. Ezkerraldeak sortu du Subversion X, bertako kantoi, estolda, lantegi eta tabernen emaitza da, eta lotura estua du ingurune horrekin. Gure auzoetako kaleek egin dute Subversion X eta, aldi berean, Subversion X-ak gure auzoetako kaleak moldatu ditu, soinu banda jarri die, historia idatzi du asfaltoaren gainean. Ezin da ulertu Ezkerraldeko rock´n´rollaren kontakizuna Subversion X aintzat hartu gabe. (Gotzon Hermosilla)
Keywords: Subversión X; Punk rock (Musika) -- Ezkerraldea -- Historia; Monografiak