Sorgindutako Nafarroa II : bilatu eta harrapa nazazu, Nafarroa hankaz gora jartzea nahi ez baduzu / Itziar Rubioren istorioa ; Laura Cabralek ilustratua ; Ainhoa Mendiluzek itzulia - Rubio Ilundain, Itziar (Kilikids, 2023)
Zer ari da gertatzen Nafarroan? Mamu kanpaiak joka, enperadore erromatar haserretu batek lehoiak askatu ditu hirian, dantza egiten duten zubiak, beldurtutako animaliak... Erraldoiek lortu zuten sorgina harrapatzea "Sorgindutako Nafarroa I" liburuan, baina une batean deskuidatu, eta alde egin zuen, eta orain beste pergamino zirraragarri bat jaso dute. Sorgina bueltan da! Lagunduko al diezu erraldoiei hura harrapatzen? Lagundu Iruñeko erraldoiei sorgin gaiztoa harrapatzen, jarraitu arrastoei, ezagutu herri berriak eta topatu sorgina garaiz.