Elur gorrituaren egunak : testigantzak / Amaia Telleria ; ilustrazioak, Laida Ruiz - Telleria Mujika, Amaia (Denonartean, 2023)
Euskal familia baten istorioa kontatzen da bertan, Espainiako Gerra Zibilean. Gerrak, neguan elurrak bezala, guztia estali du Uharka-ondokoen egunerokotasunean. Argi-izpi bat sartuko da, ordea, gauzak alda ditzakeen gutuna etxean jasotzen dutenean. Familiako kide bakoitzaren testigantzak josiz osaturiko narrazio honi 200 ilustrazio ikusgarrik lagunduko diote, gerraren txikizio eta gordintasuna agerian utziz. Nostalgia, maitasuna, errua, beldurra eta adorea topatuko ditu irakurleak, besteak beste.