Hona bostekoa! - Mattin; Gaztelumendi, Unai; Ibarra Agirrezabal, Aritz; Aiartzaguena Bravo, Eñaut; Koteto; Azpiazu, Ainara; Udalbiltza ([S.l.] : Udalbiltza, 2023)
Udalbiltzaren "Geuretik Sortuak" bekaren bigarren edizioaren baitan, bost komikigileren lanak bildu dira "Hona Bostekoa!" komiki-bilduman. Bost komikiz osatutako lanak hainbat udalerritan landutako istorioak kontatzen ditu, bakoitza ahots eta estilo propioarekin. "Harresia", Unai Gaztelumendik Leitzan eta Berastegin ondutako historioa, bi herrien arteko mugari buruzkoa; "Gure Basoak", Eñaut Aiartzaguenak Amasa-Villabonan landutakoa, bertako basoen istorioa kontatzen duena; "Txillardegi Bergaran", Kotetok Bergaran egindakoa, Txillardegiren euskalduntzeari buruzkoa; "Handantza", Mattinek Usurbilen musikari buruz idatzitako istorioa; eta "Aldaxka pozoituak", Aritz Ibarrarena, Saran, Urruñan, Beran eta Lesakan I. Mundu Gerrari buruz sortu duen istorioa. Geuretik geurea konta dezagun, geuretik sortu eta irudikatu dezagun, hona bostekoa!
Aldaxka pozoituak / Aritz Ibarra Agirrezabal. Gure basoak / Eñaut Aiartzaguena Bravo. Txillardegi Bergaran / Koteto (Kote Camacho de Miguel. Handatza / Mattin (Iñaki Martiarena Otxotorena). Harresia / Unai Gaztelumendi Arandia.
Keywords: Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura