Zerk egiten gaituen gizaki - Santos, Victor D. O.; Forlati, Anna; Erro, Anjel; Unesco (Asturias : La Maleta Ediciones, 2023)
Munduan gutxi gorabehera bizirik dauden 7.158 hizkuntzetatik (Ethnologue, 2023), erdiak gutxienez desagertuko omen dira 2100. urte inguruan. Eta hizkuntza bat hiltzean, kultura bat ere hil daiteke batera. Hizkuntza bakoitza galtzean, gizaldiak berak balioko zerbait galtzen du. Gizakia izatearen muinean dagoen zerbait. Hizkuntza horretan hiztunek kodetu eta gordetako ezagutza kultural, geografiko, zientifiko eta filosofikoa gal liteke betiko.
8 urtetik aurrera (gorria)
What Makes Us Human
Keywords: Hizkuntzak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura