Silkeren jauregia / [testua] Uxue Juárez ; [ilustrazioak] Araiz Mesanza - Juárez, Uxue (A buen paso, 2023)
Ixil, kurrilo, arraroa zen Silke, azeriaren eta urtxintxen laguna zen Silke. Patio erdian dagoen elur-maluta bezala sentitzen zen, baina egun batean, Silkek plan bat du.Silke Börren bizi da. Hiri bat non negua eta hotza nagusitzen diren. Eskolan ez daki inoiz zertaz hitz egin dezake; hitzak etenak eztarrian trabatzen zaizkio. Horegatik, bere ikaskideek barre egiten diote eta «kurrilo» deitzen dute. Orduan jolastokira gerturatzen diren animalien konpainia bilatzen du. Halere, lehenengo elurtearen ondotik dena aldatuko da. Une horretan, bere irakaslearen igluen inguruko azalpenek inspiratuta, Silkek bai bere bizitza zein eskolarena eraldatuko duen plan bat abian jarriko du.Liburu honetako hitzek eta irudiek bat egiten dute irakurlea eskutik heldu eta ibilaldi liluragarri batetan laguntzeko, elurra mara-mara ari denean sortzen den erritmoari jarraika.