Haizearen musika / Jordi Sierra i Fabra ; Ignacio de las Herasen egokitzapena ; [irakurketa errazean egindako bertsioa, Ignacio de las Heras ; testuaren gainbegiratze eta zuzenketa, Isabel García Viejo ; irakurketa Errazaren berrikuspena, Eugènia Salvador ; itzulpena, Amagoia Acín Pérez de San Román ; ilustrazioak, Daniel Soms Bach] - de las Heras, Ignacio (Aktual (La mar de fácil), 2023)
"Aktual" bilduman, Irakurketa Errazera egokituta dauden autore garaikideen obrak aurkituko dituzue, narratiba irakurle guztiengana hurbiltzeko. Kazetari batek Indiatik ekarritako alfonbra batean, hura josi duen umearen mezu bat topatzen du. Iqbal-en izenean sinatutako laguntza-garrasia da. Alfonbra erosi zuten dendara itzultzeak aurrez aurre jarriko dio protagonistari gurasoek beraiek saltzen dituzten ume esklaboen errealitatearekin.