Puzker itzela - Valencia, Estibaliz; Díaz, Olatz (Berriozar : Denonartean, 2023)
Lan honek aniztasuna du gaitzat, eta gaur egungo gizarteak, zenbaitetan ingurua itzaltzeraino, haren aurrean izan dezakeen jarrera ezkorra islatzen du modu dibertigarri batean. Hala ere, eta kirats guztien gainetik, elkarlanak, laguntasunak eta batez ere heziketak elkarrekin sor dezaketen iraultza goraipatzen du, modu horretan gizarteko zenbait kideren pentsaera aldatuz. Tximeletak harro erakusten ditu bere koloreak. Mofetaren kiratsak, ordea, ilundu egingo dute. Lagun taldea zur eta lur geratzen da, baita Mofeta bera ere, eta laguntza eske abiatzen dira. Elkarlanean, amore eman gabe eta enpatiaz, erremedioa, tximeletak baino, mofetak bere barnean duela egiaztatzen dute. Ausartuko al dira denak beren koloreak besteei erakusten?
6-8 urte (urdina)
Keywords: Dibertsitatea; Lagunartekotasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Album ilustratuak; Ipuinak