Eta zu, nire kumea - Ansó Ascunce, Nerea; Calvo Torres, Yanira (Berriozar : Denonartean, 2023)
Elkarrekin gaudenean, begiak itxi eta animalia ezberdinak bihurtzeko boterea dugu. Zein animalia izan garen gogoratu nahi duzu? Umeak kume jaiotzen dira, berezkoak ditugun animalien senekin oso konektatuak. Hezten ditugun heinean, sen horiek modu arrazional batez menperatzeko gaitasuna garatzen dute eta beren jokabideak erregulatzeko gai dira. Egilea ama denetik, kontrolpean gordetako sen horiek guztiak biziki piztu zaizkio eta, inoiz baino gehiago, animalia sentitu da. Ugaztunak izanik, bultzada horiek naturaltasunez bizitzeko gonbidapena luzatzen digu. Nerea Ansó Ascunce irakasleak, Yanira Calvo ilustratzailearekin elkarlanean, amatasunaren gaia jorratu du animalien ezaugarrien metaforak baliatuz: "Elkarrekin gaudenean, begiak itxi eta animalia ezberdinak bihurtzeko boterea dugu. Zein animalia izan garen gogoratu nahi duzu?". Umeak kume jaiotzen dira, berezkoak ditugun animalien senekin oso konektatuak, eta amatasunak sen guzti horiek naturaltasunez bizitzeko oparia eskaintzen digu. Denonartean argitaletxearekin argitaratutako album ilustratu hau ideia honen inguruko barne bidaia eskaintzen digu eta ama batek bere seme-alabekiko berez sentitzen duen maitasun eta atxikimenduaren inguruan mintzatzen da.
4 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Amatasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Album ilustratuak; Ipuinak