Gaizkileen galtzada : Leitzako dorreak / Garazi Albizua ; azala eta irudiak, Amaia Ballesteros ; edizio-laguntzaile berezia, Iñaki Zubeldia - Albizua, Garazi (Mila gau (Pamiela), 2023)
«Gaizkileen Galtzada. Leitzako dorreak» eleberriak fikzioa eta historia bilbatzen ditu XIV. mendeko Gaizkileen mugako gizartearen adierazgarri izan ziren bidelapurrak, ahaide nagusien boterea, herritik hesitu bezala basorantz bidalitako pertsonak, gosetea, Gaztelaren hasierako trikimailu maltzurrak eta, oro har, giroa gogortzen zuten botere nahiaren ustelkeria sarea adierazteko. Irakurle, esku artean duzun hau, txatal askorekin ondutako testu berezia da, puzzle baten piezak bailiran, batu beharko dituzu gertaerak. Pertsonaia bakoitzaren beldurrak, asmoak eta betebeharrak jakitearekin batera, murgilduko zara giro pozoitsu eta erakargarrian..