Hausnarrean : ardiek egin naute artzain - Blanco Alvarez, Josebe; Uribarrena Reyero, Eider; Argia (Lasarte-Oria) ([Lasarte-Oria] : Argia (Komunikazio Biziagoa SAL), 2023)
Nola bizi da artzain bat? Galderari erantzuna baino gehiago, liburu honetan aurkituko duzu zer bizi duen artzain batek eta horrek nola zeharkatzen duen. Eguneroko batean jaso du protagonistak artaldearen urtebetea. Bizipenak, hausnarketak, borrokak, ezinak eta pozak. Gehienetan prosaz, batzuetan poesiaz. Artzaintzaren imajinario estandarrean sartzen ez den artzaina dago orrialdeotan: emakumea, euskalduna, ekologista, barazkijalea... Bazterreko parajeetatik begiratzen dio munduari, arretaz; nahiz eta jabetu inork askok ez diela bazterrei begiratzen modernitatearen ordainpeko autopistatik.
Keywords: Artzaintza; Nekazaritza biologikoa; Feminismoa; Ingurumena; Abeltzaintza; Elikadura; Lurra (Planeta); Monografiak