Altxorra itsas azpian / [testua] Pepe maestro ; [marrazkiak] Mercè López ; [itzultzailea, Patxi Zubizarreta] - Maestro, Pepe (Bioletaren sekretutegia (Ibaizabal), 2023)
Bioletak zortzi urte ditu, eta bi txirikorda, eta amona miresgarri bat Uda amaitzeko zorian dago, baina Martinak sorpresa bat dauka Bioletarentzat: altxor ezkutu bat erakutsi nahi dio. Kontua da kostaldetik urruti samar dagoela eta itsasoak marea arriskutsuak dituela, ausardia eta ausarkeria bereizi behar direla...