Para bellum / John Andueza - Andueza, John (Traola (Elkar), 2023)
Euskal Herrian ia ehun urtez luzatu den gerra batek ondorio latzak utzi ditu etxe askotan. Etxe gehiegitan. Elgetako Txapartegi eta Otalora baserrietan, kasu, umetako lagun minak aspaldi hasi ziren elkarren kontra borrokan, auzokoak arerio bihurtuta. Bakearen izenean egin zuten gerra