Uharak zure begietan / Lourdes Unzueta Zamalloa - Unzueta Zamalloa, Lourdes (Galburua (Labayru Ikastegia), 2005)
Bigarrenez dator idazle hau bilduma honetara, sorkuntzako narrazino-sortatxuagaz. Nortasuna eregiten dabezan oinarri kontrajarriak, kulturen arteko nahastea, itsasoak banatzen dituan lurraldeak, bikoiztasunak azken baten, azaleratzen ditu egileak.