Liburutegi imajinatua : komunitateak ereiteko lorategia - Oyarzún, Gonzalo; Zaldua, Iban; Artxibozain, Liburuzain eta Dokumentazainen Euskal Elkartea ([Donostia] : ALDEE, 2023)
Liburuzain txiletarrak liburutegietan paradigma aldatzeko beharra berresten du liburu honetan. Liburutegi publikoek gaur egun gure bizitzaren dimentsio ezberdinetan duten rolari buruz hausnartzera gonbidatzen gaituzten esperientzia eredugarriak bildu ditu bertan. Hain zuzen, bere ahaleginen erdigunean pertsonak jar ditzan liburutegiek komunitatearekin eta garapen sozial, ekonomiko eta kulturalarekin dituzten harremanetatik abiatuta, gaur egun, loratzen ari diren hainbat liburutegiren esperientziak partekatzen ditu.
Bibliografia: 103.-108. or.
Eusko Jaurlaritzaren eta Gipuzkoako Foru Aldundiaren laguntzarekin
Keywords: Liburutegi publikoak -- Alderdi sozialak; Liburutegi publikoak -- Latinoamerika; Liburutegi publikoak -- Brasil; Liburutegiak eta heziketa; Monografiak; Baliabide digitalak