Bi aldiz iraun / Oihane Zuberoa Garmendia Glaría - Garmendia Glaría, Oihane Zuberoa (Poesia (Balea Zuria), 2023)
Garmendiak berak esplikatu duenez, Bi aldiz iraun poema liburuak «asko du dastamenetik, zaporetik eta usainetatik». Hain zuzen, zentzumen horietatik abiatzen dira poemarik gehienak, horren inguruan «unibertso poetikoa osatzeko». Liburuak urtea iradokitzen du. Lau ataletan banatuta dago, eta atal horietariko bakoitzak, fruta jakin bati lotuta, urtaro banari egiten dio erreferentzia. Fruten hautaketa ez da «ausazkoa» izan, lotura handia dute barruan aurkituko diren poemen tonuarekin.