Pasteur : mikrobioen iraultza - Bayarri, Jordi; Seijas, Daniel; Berasategi, Maialen (Donostia : Ikaselkar, 2023)
Louis Pasteur mikrobiologia klinikoaren aitzindaritzat jotzen da. Berezko sorkuntzaren teoria ukatu zuen, frogatuz izaki bizidun oro datorrela beste izaki bizidun batetik. "Germenen teoria" izenekoan bildu zituen mikroorganismoen inguruan zeuzkan ideiak, eta, horien bidez, atea ireki zion medikuntzaren ikerkuntza irauli zuen mundu berri bati, asepsiaren oinarriak ezarrita baita garai hartatik gaurdaino hainbeste bizitza salbatu dituzten txertoenak ere. Ezagu ezazu nola bizi izan zen Louis Pasteur, nola ikertu zuen, eta nola deskubritu zuen mundu mikroskopiko bat, ordura arte ezezagunak ziren izaki bizidunez betea.
Bibliografia: [14]. or.
12 urtetik aurrera (horia)
Pasteur, la revolución microbiana.
Keywords: Pasteur, Louis -- (1822-1895) -- Haur eta gazteentzako liburuak; Zientzia-dibulgazioa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Komikiak; Erreferentzia-materialak; Biografiak