Euskal eleberriaren historia - Olaziregi, Mari Jose; Labayru Ikastegia; Labayru Ikastegia (Bilbao : Labayru Ikastegia ; Amorebieta-Etxanoko Udala, 2002)
Eleberria generoaren historia euskal literaturan, hastapenetatik XX. mende amaiera arte. Liburu honetan genero horren nondik norakoak laburbildu dira, hasiera berantiarretik hasita gaur arte. Azken hiru hamarkadetan kopuruan eta kalitatean nobelagintzak gure artean egin duen aurrerakada ikertu da batez ere. Gaurko kritika joeren metodologia baliatuta, azterketa ezezik, egungo literatur sisteman euskal eleberriak duen lekua zehazteko ahalegina egin da.
Bibliografia: 183-201 or.
Aita Santi Onaindia Beka 1999
Keywords: Euskal eleberrigintza -- Historia eta kritika; Monografiak