Tentelontzia / [testuak eta irudiak] Ana G. Lartiteguiren ipuina ; [itzulpena, Juan Kruz Igerabide] - Lartitegui Gonzalez, Ana (A Fin de Cuentos, 2023)
Bazen mutiko bizkor-bizkor bat. Tentelen hirian bizi zen. Eta, jakina, asper-asper egiten zen. Egun batez, goizean jaiki zenean, asperdura uxatzeko asmo sendoa hartu zuen: pitxer batean tomate landare txiki-txiki bat landatu zuen, eta etiketa misteriotsu bat ipini zion; hauxe zioen etiketak: «Tomateak hamahiru aletara iristean, kontatzen dituena desagertu egiten da bat-batean».