Ni ez naiz zomorroa - Taberna Etxeberria, Ane; Irrimarra; Goizueta. Udala (Oiartzun : 1545 argitaletxea, 2023)
Album ilustratu honetan, besteak beste, garai bateko ikazkinen bizimodua eta Goizuetako inauterien ikurra den Zahagi Dantzaren jatorria kontatzen da. Ilustrazioak Karmele Gorroño "Irrimarra"k egin ditu. "Aspaldi-aspaldian, hementxe, Goizuetan, jende pila bat bizi zen. Horietako askok naturan egiten zuten lan, mendian. Artzainak, nekazariak, abeltzainak, basozainak, egurketariak... denetarik zegoen. Eta batzuk ikazkinak ziren, gaurko istorioko protagonista bezala."
8 urtetik aurrera (gorria)
Argitalpen honek Goizuetako Udalaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Ikazkinak; Inauteriak -- Euskal Herria; Euskal kultura; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak