Ni ez naiz zomorroa / [testua] Ane Taberna Etxeberria ; [ilustrazioak] Irrimarra - Taberna Etxeberria, Ane (1545 argitaletxea, 2023)
Album ilustratu honetan, besteak beste, garai bateko ikazkinen bizimodua eta Goizuetako inauterien ikurra den Zahagi Dantzaren jatorria kontatzen da. Ilustrazioak Karmele Gorroño "Irrimarra"k egin ditu. "Aspaldi-aspaldian, hementxe, Goizuetan, jende pila bat bizi zen. Horietako askok naturan egiten zuten lan, mendian. Artzainak, nekazariak, abeltzainak, basozainak, egurketariak... denetarik zegoen. Eta batzuk ikazkinak ziren, gaurko istorioko protagonista bezala."